Samen met zoon

Laatste reactie 20/06/2017 11:10 door Cindy
· Markeren als ongelezen
Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Tijdens onze reis in Indonesië afgelopen april en mei een Yamaha F310 gekocht bij Wira's musik in Kuta. Het was duidelijk, mijn zoon en ik gaan gitaar leren spelen. Maar twee personen en 1 gitaar... dat gaat problemen geven. Maar met een beetje mazzel bij terugkomst zijn we nu ook in het bezit van een Gomez Estudiante 4/4 en een onbekende Jack Benner DG-solo? (van Gorp huismerk). Laatste blijkt redelijk goed van kwaliteit maar elk spoor ontbreekt als je gaat zoeken naar de herkomst. We leggen ondertussen de laatste hand aan een oefenruimte in het souterrain en dan beginnen we binnenkort met gitaarles.nl...
Gitaarles.nl Michel Penterman 9 maanden geleden geplaatst
Wow @donaldwever wat te gek! Hoe heet je zoon en hoe oud is hij?

En jullie gaan een eigen oefenruimte maken? Wat een luxe. Dat moet goed komen. En... binnenkort ga ik starten met een 'Friends & Family Account. Dan kun je met een aantal mensen lessen. Dat lijkt me voor jullie wel toepasselijk!

Je weet dat je extra punten kunt verdienen met reageren op andere leden? En daar kun je dan weer leuke extra's mee krijgen..

Veel plezier alvast!
Michel
Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Mijn zoon heet Jelle en ondanks jeugdig uiterlijk a.s. zaterdag 18 jaar oud. En ja, oefenruimte. We hebben een mooie ruimte onder ons huis en daar richten we een oefen ruimte van 13,5 M2 in. Over twee weken komen er nog Auralex absorber Studiofoam wedgies aan de muur en een goed dempend gordijn. Foto zal t.z.t nog komen. Schilderwerk en bedrading zijn inmiddels klaar.

Een 'Friends & Family Account lijkt mij ook meer dan goed idee. We hebben nu de gratis 10 lessen doorlopen en oefenen dagelijks met de akkoorden. Dus we zullen ons zodra het kan ook inschrijven.
Gr,
Donald
reactie op @donaldwever2:
Michel Penterman Nou, dan zou ik er meteen een mooie studio van maken! Leg je meteen bedrading aan voor microfoon, camera, mengpaneel, internet? Dan kunnen jullie live uitzenden als het allemaal lekker loopt.

Kado Tip: geef de gitaarlessen kado aan je zoon, dan spreek ik een leuke videoboodschap voor hem in! En maak ik een aparte account voor hem aan, en zorg ervoor dat jij op je eigen account kunt blijven lessen.

Alvast een hele leuke dag!
Michel
9 maanden geleden

Beantwoorden

Donald Wever Dat gaan we zeker doen!
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Cindy van Ravenzwaaij 9 maanden geleden geplaatst
Wauw wat gaaf! Ben erg benieuwd naar de foto's!

Ik ben van plan om mijn logeerkamer om te gooien als oefen ruimte. Heb je nog tips??
Nu in de woonkamer met 3 katten is niet handig aangezien ze elke keer op schoot proberen te springen hahaha
reactie op @cindy:
Donald Wever Hallo Cindy,
We zijn nog druk bezig maar zodra het klaar is plaats ik hier foto's. Je hebt maar een paar m2 nodig om lekker te oefenen, het kan eigenlijk overal. Wij zorgen in de ruimte beneden voor hoogpolig tapijt, de ruimte wordt straks in tweeën gedeeld door een gordijn wat ook wat dempend zal werken en er komen absorber Studiofoam wedgies aan de muur, puur om reflectie van het geluid tegen te gaan. Dit doen wij omdat er teveel echo te horen is op dit moment. Maar wel zo dat er geen 'doods' geluid ontstaat. Ook wij hebben katten (5 stuks) maar die komen niet in deze ruimte. En we voorkomen dat de andere huisgenoten niet teveel last van ons zullen hebben. Nu oefenen we in de huiskamer en soms zeggen uitdrukkingen op het gezicht genoeg. Je hoeft echt niet teveel te veranderen als je je maar lekker voelt in de ruimte. We zitten momenteel gemiddeld 2 uur per dag de snaren te beroeren en als dat straks in een 'eigen' ruimte kan is dat wel zo prettig.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Cindy van Ravenzwaaij Bedankt voor de tips, ga er zeker naar kijken :)
De buren zullen je dankbaar zijn! hahah
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Gitaarles.nl Michel Penterman 9 maanden geleden geplaatst
Wow wat leuk! Daar kunnen we met zijn allen ook weer diep induiken! Hoe maak je een perfecte oefenruimte. Ik zal van mijn ruimte ook eens wat foto's en zo maken. Maar fijn dat we een expert in ons midden hebben.

Heb je een site voor die Studiofoam Wedgies? Ben wel benieuwd!
Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Hallo Michel,
er zijn veel aanbieders, zoals Bax-shop of Thomann.de en die hanteren vrijwel allemaal dezelfde prijzen en hebben een uitstekende service. Wil je een goedkoper B product, gewoonweg omdat Studiofoam Wedgies best wel prijzig zijn, dan kan je ze ook op verschillende Chinese sites bestellen. Duurt flink langer qua bezorging maar dan heb je ook 12 stuks voor pakweg €15,00. Is daar iets mis mee? nee, ze doen hun werk voor thuisgebruik.

En een expert wil ik me absoluut niet noemen, maar ik heb inmiddels wel ervaren hoe ze werken in diverse studio's. En inmiddels in het bezit van diverse apparatuur, wil ik toch net iets meer bereiken qua geluid. Ik ga straks een Shure SM 137 condensator instrument microfoon en een AKG Project Studio P420 condensator microfoon gebruiken om opnamen te maken zodat ik onze oefeningen kan terugluisteren. Als 'recorder' gebruik ik mijn Tascam DR-70D audiorecorder die ik normaliter onder mijn DSLR camera gebruik. Ik bezit geen zangkwaliteiten waar ik trots op kan zijn dus een zangmicrofoon zal ik er nog niet op aansluiten...
Marion Heres 9 maanden geleden geplaatst
Wauw impressive zo'n studio. Ik oefen gewoon in de huiskamer en mijn man vindt het gelukkig prima.
reactie op @marion:
Michel Penterman Ja jouw man is natuurlijk wel wat gewend.. zo zie je, de een doet het zus en de ander doet het zo. Helemaal prima!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Eerste beelden van de ruimte, nog lang niet klaar maar hard op weg!
Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Beide wanden.
Gitaarles.nl Michel Penterman 9 maanden geleden geplaatst
wow dat ziet er goed uit @donaldwever en @donaldwever2 !!! ;-)
Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Van iets meer dichtbij...
Donald Wever 9 maanden geleden geplaatst
Komende week nog een gordijn en rail ophangen en dan ben ik grotendeels klaar...
Kees Zwaan 9 maanden geleden geplaatst
Ziet er heel mooi uit Donald
reactie op @kees:
Donald Wever Dank je wel Kees, blij met het resultaat tot zover. Nu kunnen de spullen er in... Vanaf volgende week hoop ik klaar te zijn en dan ga ik ook beginnen met lessen. Nu oefenen we nog de proeflessen maar dan alle tijd en ruimte om verder te gaan.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Gitaarles.nl Michel Penterman 9 maanden geleden geplaatst
En dan zijn we benieuwd hoe het klinkt!
Marion Heres 9 maanden geleden geplaatst
Zo dat is nog eens een studio! Ziet er gelikt uit. Leuk lijkt mij dat om zo samen te spelen.
Cindy van Ravenzwaaij 8 maanden geleden geplaatst
Wauw ziet er super uit! Veel speel plezier!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 June 2017 om 21:34
Aantal lezers 26
Aantal reacties 22