Renee

Laatste reactie 13/09/2017 10:49 door Michel
· Markeren als ongelezen
Renee 6 maanden geleden geplaatst

Hier is dan een bijna pensionado van 62 jaar. In 1966 heb ik mijzelf (ik was 16) gitaar leren spelen. Boudewijn de Groot, Bob Dylan, etc. Ik woonde in Den Haag, dus in de zomer met de groep op het strand en in de winter gewoon op de slaapkamer. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Daarna is het verwaterd en zo af en toe pakte ik het weer op en verwaterde het weer. Gewoon de basisakkoorden, verder kwam ik niet. Nu ben ik al weer een aantal maanden bezig en ik heb hetzelfde enthousiasme als toen, meer zelfs en dus is het tijd om het echt te leren. De basisakkoorden gaan prima, maar ik stuit nu op slecht aangeleerde gewoontes. (duim, houding,, etc,) Dus dat gaat een uitdaging worden. Maar dit keer zet ik door!!!!! Mijn muzieksmaak is heel divers. Ik heb wel een voorliefde voor blues. Ik verzamel liedjes die makkelijk te spelen zijn. Denk aan Suicide is painless, Jolene, This boots are made for walking, etc. Die laat ik nu even en richt me op de lessen.

Rik van Hout 6 maanden geleden geplaatst

Welkom Renee,

wat denk je van "Alberta" en "San Francisco Bay Blues" (Eric Clapton Unplugged)? Als je een tijdje de basiscursus volgt kan je die makkelijk meespelen.

@michelpenterman​ Heb je misschien de akkoorden van deze nummers?

Renee 6 maanden geleden geplaatst

Ha Rik,

Wat fijn, Rik, dank je wel!!!!

Marion Heres 6 maanden geleden geplaatst

Welkom generatiegenoot. Ja leuk als je die muziek en modern allebei kunt meespelen. Da's tenminste mijn wens en doel. Succes!

Gitaarles.nl Michel Penterman 6 maanden geleden geplaatst

Hoi allen, wat leuk dat jullie vragen om nummers! Daar ga ik zeker wat mee doen. Binnenkort starten mijn 'live' uitzendingen op Facebook en Youtube weer en dan kun je deze nummers 'aanvragen'.

En top @renee4 dat je de draad weer hebt opgepakt. Die slechte gewoontes die slijten er wel weer uit, als je er steeds maar aan blijft denken.

Veel plezier met de gitaarlessen! Michel

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 September 2017 om 10:04
Aantal lezers 13
Aantal reacties 5