Kun je me helpen met Gitaarlessen on tour!?

Laatste reactie 07/02/2018 20:52 door Rob
· Markeren als ongelezen
Gitaarles.nl Michel Penterman 8 maanden geleden geplaatst

Ik wil van zoveel mogelijk mensen een eerlijke mening en leuke ideeën.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de 'gitaaressen on tour' door gaan. Ik heb gisteren met mijn dochter zitten brainstormen en die had geweldig leuke ideeën. Ooit deed ik namelijk een talenopleiding dus ik spreek Engels, Duits en Frans. Dus.. stelde Yael voor dat ik ook in die talen les ga geven.

Ik speur 10 gitaren in alle soorten en maten op, en dan gaan we onze toerbus inrichten. Beplakken met stickers e.d. En dan diverse handboeken alvast uitprinten, met akkoorden, maar zonder woorden ;-) Met de bus gaan we campings langs en flyeren dat er 's avonds gitaarlessen zijn bij het kampvuur. Alles is daar aanwezig, dus iedereen kan meedoen.

Dan ga ik ze een paar akkoorden en wat aanslagen leren en uiteindelijk spelen we een nummer met zijn allen. Daarna kunnen ze het boekje kopen en krijgen ze toegang tot de online lessen.

Ik ben benieuwd wat jullie van het idee vinden. Zou jij je aanmelden voor zo iets? Of eventueel je dochter of zoon? En zou je daarvoor een kleine bijdrage willen leveren? Bijvoorbeeld €10 als je het boekje mag houden?

En denk je dat mensen zich daarna gaan aanmelden voor de online lessen? Als ze dan ook het boekje mogen houden?

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening en ideeën. Die blijken vaak het meest waardevol te zijn namelijk!

Dank. Als alles doorgaat, maak ik op tijd mijn 'toer schema' bekend!

Kirsten Laurens 8 maanden geleden geplaatst
Mooi idee @michelpenterman maar helaas niets voor mij... :) Heb hier de tijd niet voor, maar wel erg benieuwd waar dit heen gaat!
Ewald Broers 8 maanden geleden geplaatst
Hoi, Super idee alleen ben ik nooit op een camping. Dus ik hoop dat je ook andere plekken gaat bezoeken. Voor Leeuwarden wil ik daar wel mee gaan denken. Ik heb wel wat connecties met wat mensen uit de Horeca dus misschien dat we iets leuks kunnen verzinnen. Lijkt mij erg leuk.
Gitaarles.nl Michel Penterman 8 maanden geleden geplaatst
Kijk dat lijkt me nou een leuk plan @ewald ewaldbroers !!! Ik ben altijd in voor leuke dingen met Friezen!
Mai van Run 8 maanden geleden geplaatst
Ik vind het een erg leuk idee Michel. Ik kom nooit op een camping (ga zelfs vrijwel nooit op vakantie, te veel dieren waarvoor gezorgd moet worden hier ;-) ), maar als ik ergens op vakantie zou zijn en er kwam zo'n aanbod, dan zou ik daar zó aan meedoen :-)!
Gitaarles.nl Michel Penterman 8 maanden geleden geplaatst
Vertel eens @mai wat voor dieren zijn dat dan en wat doe je daarvoor? Heb je een dierenboerderij ofzo?

Grt
Michel
Mai van Run 8 maanden geleden geplaatst
Het is puur hobby Michel. We hebben een hond, 7 kippen en 7 paarden, en we wonen in een boerderij met een paar hectaren land, waar de paarden zo natuurlijk mogelijk leven in een zogenaamd 'paddockparadijs' (zie mijn website www.paddockparadijs.nl). De verzorging van de paarden is veel werk en daardoor niet gemakkelijk uit te besteden (geprobeerd maar beviel niet zo goed). Bovendien wonen we zo in en met de natuur dat we niet meer zoveel behoefte hebben aan vakantie buiten de deur ;-).

(Hoe kan ik trouwens iemand taggen in een bericht? Een @ voor de naam is blijkbaar niet genoeg?)
Gitaarles.nl Michel Penterman 8 maanden geleden geplaatst
Hoi @mai . Taggen doe je door een @ te tikken en daarna de eerste letters van iemands naam, dan krijg je daaronder een lijstje met suggesties te zien.

Wat een vrolijk paarden concept heb je zeg! Rare vraag, maar verhuren jullie ook ruimtes of kun je met een camper langskomen?

Ik ben zo vrij geweest om deze video even te delen met de community

https://www.youtube.com/embed/u0Js4eKkpqs

Wat denk je, is 'gitaarspelen met paarden' ook een zinvolle bezigheid? Ik ben heel nieuwsgierig wat muziek met paarden doet!

We horen/lezen/zien van je, dank!

Groeten
Michel
Mai van Run 8 maanden geleden geplaatst
Nu snap ik waarom dat taggen niet lukte @michelpenterman ; het lijstje met suggesties verdween onder mijn taakbalk omdat ik heel laag in het scherm aan het typen was. Ook weer opgelost ;-).

Wij verhuren geen ruimtes (ik neem aan dat je dan een B&B o.i.d. bedoelt?) en natuurlijk kun je met een camper langskomen maar of je hier dan ook kunt blijven staan? M.a.w. wij hebben daar geen faciliteiten voor ;-), maar op een steenworp afstand is een leuke, kleinschalige camping waar dat wel kan.

Paarden (en andere dieren) kunnen mooie muziek - dus ws. ook gitaarspelen - zeker waarderen, dus ik zie mezelf dat t.z.t. wel een keer uitproberen. (Als absolute beginner zullen ze mijn gitaarspel nú nog niet zo kunnen waarderen vrees ik, haha :-p...)
Sommige paarden willen ook zelf graag gitaar leren spelen: . Misschien een gat in de markt ;-)?
Gitaarles.nl Michel Penterman 8 maanden geleden geplaatst
Dat is erg leuk! Ik speelde vroeger voor mijn buurhonden en die begonnen spontaan overal te plassen.. Dat was geen compliment maar ik kon de gitaar die erg vals was de schuld geven.

Dank je voor je info en video, leuk!
Michel
Leo Zonneveld 8 maanden geleden geplaatst
Geweldig idee @michelpenterman . Campings zijn hiervoor zeer geschikt. Maar wat dacht je van zomerkampen voor de jeugd. Asielzoekers die de zomer moeten zien door te komen. Bewoners van Jeugdtehuizen. Ja zelfs mensen die hun tijd uitzitten in gevangenissen. Een zomerse televisieserie, waarbij je een geselecteerd groepje mee op campingreis neemt en hen in enkele weken gitaar leert spelen. Je boort iets aan, maar jouw mogelijkheden in deze zijn plentie. Succes verder.

Vriendelijke groet,

Leo
Cindy van Ravenzwaaij 8 maanden geleden geplaatst
Wat een gaaf idee @michelpenterman. Ik zou hier zeker voor in zijn. En ik ken genoeg mensen die fit erg tof zouden vinden! In de buurt van apeldoorn zijn veel druk bezochte campings, wellicht bezoek je er 1 en dan kom ik zeker!
Die kleine bijdrage lijkt me geen probleem! Ook voor kinderen erg leuk om zo het gitaar spelen te ontdekken, mijn neefje van 7 zou het geweldig vinden!
Joost Mostert 6 maanden geleden geplaatst

Leuk idee! ie het nu pas. Mijn dochter van 4 krijgt straks op school talent ontwikkelingspools en daar zouden je lessen ook erg geschikt voor zijn? Een workshop op scholen? Wanneer je er op tijd bij bent kun je nog bijdragen aan de nieuwe Slash (Die wordt tenslotte ook oud) 

Ik zou mijn dochter er zeker voor opgeven wanneer ze wat ouder is en een gitaar kan vasthouden. Campings zijn natuurlijk ook erg leuk al ligt dat nu even stil met de herfst en de winter voor de deur. Ik las net een nieuw lid op het forum die bejaarden verzorgt, daar kun je natuurlijk ook langs met de gitaarles.nl bus?

Mogelijkheden te over lijkt me! 

Liek Thoolen 6 maanden geleden geplaatst

wat een super leuk idee!! ik denk dat een kleine bijdrage idd het probleem niet zal zijn :) het lijkt mij ook leuk om gitaarles on tour te doen voor de cursisten die er al zijn. leuk om elkaar eens te zien en om "live" feedback te krijgen. net als Ewald heb ik nog wel wat connecties in de horeca maar dan in de kop van Noord-Holland.

Rob Duijvekam 4 maanden geleden geplaatst
Het is inderdaad een leuke manier om kennis te maken met de gitaar. Ik heb zo via 2x een workshop mondharmonica te volgen bij de Parel van Zuilen van Hans "Homesick" de Vries. Dit heeft mij toen zeker enthousiast gemaakt voor dit zak instrument (en daar door verder gaan kijken naar de gitaar ?). Ik denk dat voor veel mensen zoiets echt helpt om de stap te zetten naar de gitaar zeker als men er al een klein leuk deuntje eruit kan krijgen. Bij de mondharmonica was dat Manish Boy, simpel maar wel de juiste tricker om verder te gaan. Ik heb voor mijzelf echt wel een tijdje lopen dubben of ik wel of geen gitaar zo gaan doen en dat had te maken met aanschafkosten welke gitaar moet ik hebben en alles er omheen. Je kan de mensen alvast een leuk gevoel geven over de gitaar, mij heb je al overtuigd maar ik denk dat er zat mensen zijn die wel dat steuntje kunnen gebruiken. Prijs tja weet ik niet echt, de mondharmonica was €20,00 incl. mondharmonica en een aantal liedjes om thuis te proberen. Maar ik denk dat het de moeite waard is.
wies jonkman van der Burgh 4 maanden geleden geplaatst
ooow wat leuk!!!! Kan ik ook gewoon 10 euro doneren zonder mee te gaan en zonder boekje te ontvangen?
Ik begrijp het gevoel heel goed, staat ook in mijn stukje over even voorstellen.
Wij nemen de gitaren mee in camper maar spelen binnen met de deuren dicht? omdat we nog niet zover zijn en niet iedereen het op prijs stelt.
Maar de laatste keer kwam er ook een ook een camper aanrijden op de camping en als eerste kwam de gitaar naar buiten!! Geweldig vond ik dat maar, geld niet voor iedereen.
wies jonkman van der Burgh 4 maanden geleden geplaatst
Maar jij gaat het dan als activiteit, overleggen met de camping neem ik aan.
Gitaarles.nl Michel Penterman 4 maanden geleden geplaatst
Ik denk dat we gewoon eens met een weekeinde met elkaar moeten beginnen als ik het zo lees ;-) 

Wie heeft er een suggestie voor een leuk terrein waar je binnen kunt slapen en kunt spelen maar ook buiten kunt kamperen en een kampvuur maken? 

Ik zit dan te denken aan een weekeinde in het voorjaar. Kunnen we gezellig met zijn allen een weekeinde lang aan de slag!

Suggesties zijn welkom!

Michel
Gitaarles.nl Marloes De Krom 2 maanden geleden geplaatst
Heel erg leuk! Ik kom nooit op de camping, kamperen en ik zijn een slechte combi, maar ik vind het een superleuk idee.
reactie op @marloes5:
Michel Penterman Dank je!
2 maanden geleden

Beantwoorden

Rob Duijvekam 2 maanden geleden geplaatst
Ik heb al even rond lopen snuffelen maar die combi van kampvuur en slapen blijft moeilijk. Het is elke keer of de een of de ander
reactie op @rob10:
wies jonkman van der Burgh Jeugdherberg?? een optie?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Michel Penterman We hoeven ook helemaal niet te slapen ;-) Een nachtje doorhalen is prima voor de mensch.. 

Maar een camping met slaapzalen én een hotel, dat gaat het dus worden, denk ik!

Groeten
Michel
2 maanden geleden

Beantwoorden

Rob Duijvekam Het lijkt mij in ieder geval geweldig. Misschien kunnen mijn medecursisten mijn gestuntel in goede banen leiden onder het genot van een knetterend vuurtje.??
2 maanden geleden

Beantwoorden

Marloes De Krom Nou dat moet wel goedkomen!
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
wies jonkman van der Burgh 2 maanden geleden geplaatst
In mijn hoof ben ik hier wel mee bezig. Maar is het niet verstandiger om eerst maar eens gewoon een dag te plannen? We zijn eigenlijk allemaal vreemden van elkaar. Ik denk dat als er serieus wat gepland wordt, er weinig over blijft om deze reden.
2 maanden geleden geplaatst
Leuk idee, zou waarschijnlijk wel mee doen als ik dit op mijn vakantie adres tegen zou komen. Ik denk alleen dat het dan niet ineens een hele dag zou moeten duren. Je bent vaak met meerdere personen op vakantie en ik kan me voorstellen dat ze hier niet allemaal aan mee willen doen.
Gitaarles.nl Michel Penterman 2 maanden geleden geplaatst
Okay, dat is natuurlijk ook iets! Dank je wel voor je toevoeging!

Michel
Rob Duijvekam 1 maand geleden geplaatst
Je kan ook de stad in gaan zoals The Dead South

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 July 2017 om 09:57
Aantal lezers 101
Aantal reacties 29