Gitaarsnaren

Laatste reactie 28/03/2020 17:50 door Marie-Louise
· Markeren als ongelezen
Marie-Louise S. 1 week geleden geplaatst
Mijn neefje heeft een akoestische gitaar. Zijn vriendje ook, alleen vindt mijn neefje die gitaar veel mooier klinken. Zover ik het als leek kan zien zijn de snaren 'meer van staal.' Ikzelf verdwijn in het bos van snaar-opties. Wat kan ik hem aanraden? Gewoon stalen snaren op de bassnaren laten zetten? Andere vraag: mag je op een akoestische gitaar ook 6 stalen snaren zetten? Eigenlijk vindt hij mijn Western namelijk het mooiste. Maar kan dat zomaar op een akoestische gitaar? Alvast heel erg bedankt, Marie-Louise
wies jonkman van der Burgh 1 week geleden geplaatst
Hallo @marie-louise​, ik heb wel antwoord op je vragen, maar ga hier even andere mensen in betrekken o.a @joost1979@jean-jacques@embert-janvanuitregt@michelpenterman@micheldevroede​.
reactie op @wiesjonkman:
wies jonkman van der Burgh In elk geval. GEEN stalen snaren  ( die voor een westerns bedoeld zijn)zetten op een Spaanse gitaar. De spanning van deze snaren zijn veel te hoog, je trekt daarmee de hals krom van een Spaanse gitaar. Bij een westerns gitaar loopt een ijzeren pin door de hals voor de spanning en het afstellen. Een Spaanse gitaar heeft dit niet.

De klank van de gitaar heeft te maken met de kwaliteit snaren die je er op zet maar ook van de gitaarkwaliteit op zich ( van materiaal is de gitaar gemaakt)
1 week geleden

Beantwoorden

wies jonkman van der Burgh De bovenste 3 snaren op een Spaanse gitaar zijn ook van nylon. Alleen zijn deze ontwikkelt met nikkel, brons of zilver. Het lijken stalen snaren maar dat zijn ze dus niet.
1 week geleden

Beantwoorden

wies jonkman van der Burgh Bovendien is de bevestiging van de snaren op de klankkast anders van een Spaanse gitaar dan bij een westerns gitaar.
1 week geleden

Beantwoorden

Marie-Louise S. Dank jullie wel, allemaal. Helemaal helder. Hij speelt al beginnend akoestisch en elektrisch hoor. Maar dit wist ik niet, dank. Toch nog een vraag: bij een akoestische heb je natuurlijk wel ook naast drie nylon snaren ook drie stalen snaren. Zijn dat dan dus andere stalen snaren dan bij een western gitaar? 
1 week geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Joost Mostert 1 week geleden geplaatst
Wat je zegt klopt helemaal @wiesjonkman​. Geen staal op Spanjaarden, dan trekt de gitaar krom en hangt het bovenblad er straks van af. Dat zou zonde zijn! @marie-louise​ kan je neefje er ook op spelen? Wanneer je vingers nog niet grnoeg getraind zijn is het pijnlijk genoeg om op een Western te gaan spelen. Ik zou adviseren uit te kijken naar een Western gitaar als hij dat mooier vind
Michel De Vroede 1 week geleden geplaatst
Zeker geen stale snaren zetten op een Spaanse, dan ben je beter dat je een goedkope western aanschaft: 

https://www.bax-shop.be/nl/western-gitaar/fender-classic-design-cd-60s-black?q=western 
wies jonkman van der Burgh 1 week geleden geplaatst
@marie-louise​, die vraag heb ik al beantwoord, lees even de berichten terug.

Groetjes wies
reactie op @wiesjonkman:
Marie-Louise S. Excuus, Wies, mijn concentratie is beperkt. Ik heb het herlezen. Dank. Embert-Jan, dank je wel. Duidelijke tip: gewoon snaren van hetzelfde merk kopen. Jullie zijn met zijn allen een geweldige community. Marie-Louise
1 week geleden

Beantwoorden

Embert-Jan van Uitregt. 1 week geleden geplaatst
Marie-Louise kijk even naar het merk van de gitaar,en altijd dezelfde set gitaarsnaren van een bepaald merk anders klinkt het echt niet.En kan ook zijn dat daar wel meer mogelijkheden zijn om stalen snaren oppassen kan helaas niet teruglezen dat het een klassiek gitaar is en daar hoort nylon op.Gewoon merk intypen en daar de snaren voor kopen.
wies jonkman van der Burgh 1 week geleden geplaatst
Hoi @marie-louise​, ik gebruik deze snaren...paarse doosje voor de westerns en wit/blauw voor de Spaanse. Heb je even een voorbeeldje ;-)
reactie op @wiesjonkman:
wies jonkman van der Burgh Daarnaast, @marie-louise moet je even op het woord " tension" letten. Bijv light, medium ( normaal) of high.
De light snaren zijn dunner en spelen makkelijker dan de medium en daar opvolgend de high snaren. Wel is het zo dat hoe dikker de snaren hoe langer deze toon door draagt dus langer vast houdt.

Dit alles heeft dus ook weer met klank te maken.
1 week geleden

Beantwoorden

wies jonkman van der Burgh 1 week geleden geplaatst
@marie-louise​ dit zijn ook prima snaren voor een Spaanse gitaar, zijn iets goedkoper. Ik gebruik deze op de 2 gitaren die op het werk staan.
Marie-Louise S. 6 dagen geleden geplaatst
Die tension-aanvulling is zeer bruikbaar ook, Wies. Dank je wel. Geeft iets meer overzicht in het bos van snaar-soorten. Dank, Marie-Louise
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 March 2020 om 20:34
Aantal lezers 32
Aantal reacties 15