Even voorstellen

Laatste reactie 14/08/2017 20:36 door Marion
· Markeren als ongelezen
Rik van Hout 7 maanden geleden geplaatst
Mijn naam is Rik van Hout. Ik heb mijn hele leven al, met wisselende inzet en succes, gitaar gespeeld.
Eerst heb ik les gehad op de muziekschool in Kerkrade: klassieke gitaar met notenschrift. Dat was geen succes omdat ik geen klassiek liefhebber was èn omdat ik me het notenschrift niet eigen kon maken.
Ik heb toen zelf een elektrische gitaar (loodzwaar; de kast was van 4 cm dik spaanplaat!!) en een versterker gebouwd. Ik heb een tijdje met schoolkameraden in een bandje gespeeld. Het was de tijd van de vernieuwing in de RK kerk; jeugdmissen met rockband en koortje. De pastoor zorgde voor de versterker apparatuur en wij mochten bijv. “Let it be” van de Beatles spelen (de pastoor kon blijkbaar geen Engels en vond “….Mother Mary..” vroom genoeg.
Ik heb een Yamaha western gitaar gekocht en met mijn 2 dochters heb ik de feestdagen opgeluisterd met liedjes van Herman van Veen, Anouk, Blof, Kansas e.d.
Maar ik wilde me bekwamen in “fingerpicking” technieken dus ben ik liedjes van Harry Sacksioni en Fleetwood Mac gaan oefenen. Blos en Landslide zijn me goed gelukt.
Toen heb ik me getrakteerd op een mooie Guild gitaar. Prachtig geluid en veel prettiger te bespelen dan de Yamaha.
Maar de laatste tijd kwam ik niet verder met de techniek en bleef ik steken in het repertoire dat ik al een tiental jaren speel. In plaats van iedere avond pak ik de gitaar nog maar eens in de week. Een oud collega maakte me attent op het lesprogramma van Michel en na een tijdje aarzelen (en ook gestimuleerd natuurlijk door zijn zomers aanbod ?) heb ik de knoop doorgehakt en heb me ingeschreven voor de cursus.
Ik hoop dat ik mijn tokkel techniek kan verbeteren met de lessen van Michel en dat mijn enthousiasme voor het gitaar spelen weer terugkomt!
Marion Heres 7 maanden geleden geplaatst
Welkom Rik .het gaat zeker lukken om je repertoire hier op een leuke manier uit te breiden.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 August 2017 om 15:50
Aantal lezers 12
Aantal reacties 2